Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Thecla58
Thecla58 - 30-09-2021 16:50:49
Winkels & Webshops

Post nl houdt pakken uit het buitenland vast

Het kan kloppen dan postnl pakketjes achterhoudt. als het pakketje uit een land buiten de eu komt dan kijkt de douane uit welk land dat komt en berekent dan de btw. onlangs heb ik iets in het vk besteld en vorige week kreeg ik ineens een appje van postnl of ik een bedrag aan inklaringskosten wilde betalen. navraag bij de verzender bleek dat het vk, sinds brexit, geen btw meer berekent. dat moet je dus aan postnl c.q. de nederlandse staat betalen. tussen het betalen van de inklaringskosten en het ontvangen van mijn pakketje zat een kleine week. postnl rekent bovenop de btw die je moet betalen een x bedrag aan afhandelingskosten. die kosten variƫren weer naarmate het pakket meer waarde vertegenwoordigt.

tegenwoordig zijn de prijzen bij aliexpress inclusief btw. dat kun je zien als je besteld staat er - weliswaar - in een lichter lettertype dan de rest van de pagine prices included vat (engelse afkorting voor btw.)

je krijgt vanzelf, is mijn ervaring, bericht of per post of in je postnl-app als je die op je telefoon hebt staan.