Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
dibbertje48 - 08-10-2021 11:44:52
Huishouden & Energie

Aanbod eneco

beste albert, 

bijna altijd zijn tarieven voor een 3 jarig contract hoger dan van een een jarig contract. bij een drie jarig contract moet eneco zich indekken tegen hogere energieprijzen. de energieprijzen kunnen soms veel hoger uitpakken maar dat is dan afgedicht doordat er mogelijk ook periodes zijn waarin de energieprijs lager is. vergelijk het een beetje met de hypotheekrente. hoe langer je de rente vast zet des te hoger het rentepercentages omdat de bank zich tegen renteverhopgingen moet indekken. 
op dit moment is het nagenoeg onmogelijk te besluiten of je wel of niet een langjarig contract moet afsluiten. gelet op de stijging van de prijzen kan het zijn dat energiebedrijven het zekere voor het onzekere nemen en gewoon geen langjarige contracten meer aanbieden. 


mijn advies: de kachel een graadje lager, lampen uit als je de kamer uit gaat. opladers bij niet gebruik uit het stopcontact halen. standby apparaten, de stekker uit het stopcontact halen als je ze niet gebruikt of een standby-killer aanschaffen.