Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 09-10-2021 23:52:37
Garantie & Verzekeringen

Ontevreden over multifocale bril

Er is sprake van opticien a en b. a, de nieuwe, heeft gerefractioneerd en als het goed is een "pasbril" gemaakt met losse glaasjes en je naar buiten en dichtbij laten kijken. op dàt moment is vrijwel zeker dat de gemeten correctie oké was. dan kàn de bril een foute correctie hebben gekregen of een foute pd (oogafstand, pupil distantie). uitgaande van een correcte correctie in de pasbril en een niet correcte correctie/pd in de bril van optiecien a.

als de tweede keer glazen bestellen tot gevolg had dat er nog steeds geen goed zicht was, vermoed ik, dat er een niet correcte sterkte  overgenomen voor de glazen.  ik zou graag van de vraagsteller de correctie willen zien, dus alleen de sterkte plus of min, eventuele cylinder en pd, van beide opticiens. de rest is niet belangrijk. dan kan ik meer 'zien'.