Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
honza23 - 15-10-2021 11:06:45
Auto & Vervoer

Jonge import occasions betrouwbaar?

Ja en nee.
nadeel: het is vaak moeilijk om de geschiedenis te achterhalen. zo komen er veel ex-huurauto's uit spanje, en veel schade-auto's/auto's met teruggedraaide tellers uit duitsland. ook veel beunhazen die importeren draaien de tellers terug, onderhoudsboekjes worden vervalst of zijn toevallig net even niet aanwezig...
aan de andere kant komen er ook veel gewoon goede auto's uit het buitenland....
dus het kan foute boel zijn en het kan een goede deal zijn.
aandachtspunten: koop niet bij een schimmige handelaar (vaak hebben die bv zelf geen werkplaats/brug/monteur); koop geen auto zonder nederlands kenteken (ook al beloven ze dat te regelen), koop geen auto waar het onderhoudsboekje er niet bij zit (ook al beloven ze die er bij te leveren); maak met je foon een foto van de bladzijden waar de stempels van onderhoud staan en bel die garages op; geef aan dat je de km-stand wilt controleren dmv obd en/of een carly en dat je de hele auto sowieso wilt laten keuren en uitlezen. een goede garage zal daar geen enkel bezwaar tegen hebben, een foute zal met allerlei smoesjes proberen te zeggend at dat alemala niet nodig is (of "er zijn zat andere kopers " "er komst straks nog een geïnteresseerde"etc).
er zijn aan de andere kant ook dealers en respectabele bovag-garages die je alles kunnen laten zien en laten keuren !
nog beter: ga zelf in duitsland op zoek (mobile.de autoscout24.de); zat dealers waar je zelf kan zoeken naar wat je wilt; importeren is simpel en je kan online of op bv autoweek.nl zat info vidnen hoe en wat te doen;  zeker dealers in de grensstreek hebben vaak ervaring met nederlandse klanten.