Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 18-10-2021 11:19:21
Garantie & Verzekeringen

Wlz en aangepaste basisverzekering



is het nou zo moeilijk te begrijpen dat je uit de ene pot iets krijgt en dat je toch bij een ander alsnog er voor moet betalen.....


 



is het nou zo moeilijk te begrijpen dat de pot medicijnen slechts een fractie is van de basispremie die u betaald. dat er totaal geen inschatting gemaakt kan worden in hoeverre daarvan gebruik gemaakt wordt. dat de basispremie niet naar de zorgverzekeraar gaat maar gebruikt wordt voor de gezondheidszorg in zijn algemeen. dat er heel veel mensen zijn die nooit medicijnen gebruiken en dan volgens u onnodig hiervoor betalen. dat de wlz medicijnen betaald worden uit de pot waarvoor u en ik betalen, terwijl ik daar geen gebruik van maak, dus dat ook maar in mindering gebracht moet worden op de premie die ik daarvoor betaal. dat de premie basisverzekering voor eenieder gelijk is noemen ze ook wel solidariteit.
maar ja als u vindt dat het onterecht is dat u de medicijnen betaald zal u toch even bij de regering langs moeten gaan, die beslissen hier over. ben echter bang dat u ook daar uw gelijk niet zal krijgen, iets wat u op dit forum blijkbaar wel verwacht. wees dankbaar dat de wlz zo geregeld is want als dit uit de basisverzekering betaald zou moeten worden zouden velen de kosten van medicijnen niet eens op kunnen brengen, dus neem die paar rot centen die u voor medicijnen in de basispremie betaald voor lief.