Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 19-10-2021 20:47:18
Geldzaken & Recht

Borg

Wat de eigenaar/verhuurder doet is volstrekkt in strijd met de wetgeving. hoe dan ook moet er sprake zijn van een schaderaooprt bij inspectie na oplevering en moet u de kans krijgen om het zelf te hetstellen tenzij u kunt bwijzen dat de schade al aanwezig was bij aanvang huur. u heeft de sleutel ingeleverd en de makelaar heeft geen enkel recht om u dan nog een maand huur aan te rekeken en dient de borg volldig terug te betalen.  hoe dan ook is dus ook de makelaar in deze enstig in gebreke en ga na og die is aangeslten bij een branchvereniging met klachregeling en dien een klacht in . u kunt hoe dan ook de nmakelaar ook zelfs aanspreken en hem in gebreke stellen m.b.t. het niet naleven van de huurwetving etc. zie daarvoor oa. https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/ en kunt u deze benutten: https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/  de eigenaar is notabene al aan het verbouwen en daarom is het zinvol om contact op te nemen, met het juridischloket om ook te voorkomen, resp.nadere hulp en advies te krijgen indie de eigenaa resp. makelaar gaat vorderen en weiger de borg terug te betalen. 

voor het adres: 
- het juridisch loket, tel. 0900 - 8020 (25 cent per minuut, met een starttarief van 4,5 cent plus je gebruikelijke belkosten, tot een maximum van 12,50 euro, zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl

 zie ook nog deze: je moet de verhuurder eerst een ingebrekestelling sturen. dit is als het ware een laatste herinnering, waarin je een termijn stelt om de borg alsnog terug te betalen. meestal is dit veertien dagen. je geeft hierin ook aan dat je verdere stappen zult ondernemen als de verhuurder blijft weigeren de borg terug te betalen.




https://nl.hellolaw.com/juridisch-nieuws/borg-terugkrijgen-hoe-zit-dat-precies#:~:text=je%20moet%20de%20verhuurder%20eerst%20een%20ingebrekestelling%20sturen.,verhuurder%20blijft%20weigeren%20de%20borg%20terug%20te%20betalen." target="_blank">borg terugkrijgen; hoe zit dat precies? - hellolaw  en deze https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-terugvragen-borg-huur/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-terugvragen-borg-huur/