Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

AWYeah28
AWYeah28 - 20-10-2021 11:58:47
Geldzaken & Recht

In hoeverre huurkoop overeenkomst auto bindend onder voorbehoud financiering?

Beste,
 
zoals eerder aangegeven: de aanvraag die je hebt ondertekend is afgewezen en dus niet rechtsgeldig.
het aanleveren van gegevens van een persoon staat niet gelijk aan een akkoord van die persoon, dus er is niet plotseling alsnog een overeenkomst tot stand gekomen.
er is slechts akkoord gegeven tot financiering als de bijkomende personen mede garant staan en aan die voorwaarde wordt niet voldaan.
 
schrijf een aangetekende brief naar de dealer waarin je aangeeft niet aan de door hen gestelde voorwaarden te kunnen voldoen, dat er daarom geen overeenkomst tot stand is gekomen en je er vertrouwen in hebt dat de zaak daarmee is afgehandeld.
als ze daarna gaan zeuren over een afkoopsom stuur je ze nog een brief, waarin je schrijft dat je een gang naar de rechter met vertrouwen tegemoet ziet.
 
ik verwacht niet dat je daarna nog iets van ze hoort. zo wel: ook de rechter zal zien dat er geen overeenkomst was en dus geen kosten kunnen worden gevorderd.