Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 20-10-2021 12:47:19
Huishouden & Energie

Aansprakelijk voor energiekosten huurders.

De rekening staat op jouw naam, dus jij bent voor het hele bedrag verantwoordelijk. je zult zelf achter de oude huisgenoten aan moeten gaan om daar je geld terug te vorderen. ik begrijp dat de huisbaas de kamers zonder energie aanbiedt en dat je zelf verantwoordelijk bent voor de afrekening daarvan. zoals ik lees is dit altijd zo geweest dus mag je in je handen knijpen dat de huisbaas nog 1000 euro wil meebetalen. ergens is dit ook wel een goede leerschool: altijd zelf de meterstanden doorgeven, het energiebedrijf weet tenslotte niet hoeveel je verbruikt. bij een huishouden van 5 personen is dit een wezenlijk ander gebruik dan bij een huis vijf studenten. of andere aantallen als dit voor jullie huis geldt.
je kunt het contract overigens altijd ontbinden. dat neemt niet weg dat je de rekening moet voldoen. en een andere aanbieder mag je weigeren als je de rekening niet hebt voldaan. dan zit je in de kou.
succes met het opsporen en overtuigen van de  voormalige bewoners.