Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 20-10-2021 12:53:39
Geldzaken & Recht

Borg

Huur opgezegd, sleutel ingeleverd? u heeft het recht om tot de eindinspectie in de woning te werken. de sleutel had nog niet ingeleverd horen te worden. dat de eigenaar nu aan het verbouwen is betekent dat hij de woning heeft geaccepteerd en dat u 1) voor de schade aan de deur (met de foto) sowieso niet hoeft te betalen. de huur is terecht als de woning nog niet de eindinspectie heeft ondergaan, maar onterecht als de eigenaar al is begonnen met verbouwen en dus de woning op dit moment zelf gebruikt. voor de oude planken kan hij de verwijderingskosten claimen, echter niet wanneer hij u niet toelaat in de woning om deze zelf weg te halen.

grote vraag hier is: heeft de eigenaar u de toegang ontzegd? ook als u de sleutel heeft ingeleverd en de eigenaar heeft u daarbij ruim gelegenheid gegeven (hij is tenlsotte regelmatig wegens de verbouwing in de woning) kunnen verwijderingskosten worden verrekend.