Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 02-11-2021 19:32:46
Voeding & Gezondheid

Apotheker geeft ineens ander merk metformine,waaruit blijkt dat dit nu niet het juiste voor mij is

Samengevat is de regeling zo dat verzekeraars bepalen in overeenkomsten met apothekers welke medicijnen preferent zijn en op basis daarvan worden vergoed.
hetgeen cz aan u meldt lijkt mij juist omdat, indien het door de arts voorgeschreven medicijn niet preferent is het wel degelikk wordt vergoed maar dan wel met meerekene van eigen risico en zie dan o.a. deze info: https://www.zorgzaam.nl/vergoedingen/medicijnen-en-apotheek/voorkeursbeleid" target="_blank">https://www.zorgzaam.nl/vergoedingen/medicijnen-en-apotheek/voorkeursbeleid zo er helemaal niet zou worden vergoed maar het is wel op basis van doktersvoorschrift is het een fiscale aftrekpost. 

ik heb het idee dat uw apotheek u niet goed informeert of in ieder geval onduidelijk voor u.  (ik ben zelf ook geconfronteerd geweest met dit fenomeen m.b.t. medicijnen die niet meer preferent waren en de vervanging, wel preferent, niet goed werkte. uiteindelijk is dat via mijn apotheek en huisarts goed opgelost met aantekening dat ik nu geen enkel probleem heb met de preferente vervangers. dat kan ieder jaar en oo bij iedere verzekeraars anders zijn.