Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marleenvanh - 05-11-2021 12:25:54
Geldzaken & Recht

Tot kwart over zes op school. mag dat eigenlijk wel?

svpo - kenmerken

klassen omvatten gemiddeld niet meer dan 16 leerlingen en er zijn maximaal 80 leerlingen per leerjaar. in totaal omvat een school niet meer dan 400 leerlingen.


er is een vierdaagse schoolweek. er zijn geen tussenuren en er is nagenoeg geen lesuitval. mocht een docent afwezig zijn, dan valt een andere docent in om begeleiding te verzorgen. er zijn onderwijsblokken van 85 minuten, welke deels uit les en deels uit huiswerkbegeleiding bestaan. per onderwijsblok wordt zodoende tijd vrijgemaakt voor huiswerk, zodat dit met een docent erbij wordt gemaakt. jaarlijks kunnen leerlingen zes snipperdagen opnemen. om de vier weken biedt de school een sportdag.


het onderwijs is voor iedereen toegankelijk. de ouderbijdrage is 450 euro per schooljaar en wordt gebruikt om taal- en cultuurreizen te bekostigen. daarnaast betalen ouders een eigen bijdrage van €20,- per dag per schoolreis.


de svpo is eenvoudig georganiseerd. per vestiging zijn er uitsluitend docenten, een conciërge en een schoolleider in dienst. de schoolleider vervult daarbij ook de taken van zorgcoördinator, anti-pest-coördinator en vertrouwenspersoon. mentoren uit dezelfde jaarlaag vergaderen wekelijks en een aantal maal per jaar vindt er een schoolbrede vergadering plaats. de ict is zelfgemaakt en er zijn geen ouderavonden, alleen mentorgesprekken.


svpo is geen lid van de https://nl.wikipedia.org/wiki/vo-raad" target="_blank">vo-raad.  

bovenstaande gelezen hebbende (behalve alle andere 'specialiteiten' (...)  4 i.p.v. 5 lesdagen per week!!) denk ik: ja, wat wil je dan? wanneer je hiervoor kiest?! je kunt je kind altijd naar gewoon onderwijs sturen wanneer het toch niet bevalt. met andere woorden: sommige mensen hebben ook altijd wat te zaniken en/of lezen zich van tevoren niet goed in!