Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Di
DirkJ - 08-11-2021 16:04:14
Huishouden & Energie

Is pvc vloer schadelijk voor de gezondheid

Het direct eventueel schadelijke bestanddeel wat er in pvc zou kunnen zitten is eventueel de weekmakers. dit zijn de stoffen die zorgen dat dat de stroken pvc soepel/buigzaam zijn.
de meeste gerenomeerde merken gebruiken weekmakers op soja basis en deze pvc vloeren scheiden dan ook geen gevaarlijk stoffen uit. er zijn( duitse) keurings eisen die staan waaraan een vloer moet voldoen om te mogen worden gebruikt in bij voorbeeld kinderdagverblijven en scholen. de meeste vloeren voldoen zondermeer aan dit keurmerk, zeker de laatste jaren. 90 % van de ruim 100 aanbieders (groothandel en fabrikanten) van pvc vloeren betrekken hun vloeren uit china. tarkett komt uit luxemburg en coretec, quickstep en oa moduleo komen uit belgie en novilon uit nederland, bij deze vloeren zal de kans op sjoemelen met ingredienten zeker 0 zijn, bovendien zijn de levertijden beter gegarendeerd dan de chinese vloeren.
vloerenleveranciers  hebben leverings problem omdat daar  door dat er geen containers zijn en fabrieken soms geen geen stroom hebben om te kunnen produceren.
alle vloeren zijn tegenwoordig voorzien van een pu coating (blanke lak) varierend van 0.3 mm 0.55mm en 0.7 mm dit is eigenlijk de werkelijke slijtlaag.
nog een tip koop bij een cbw aangesloten winkelier gaat er iets fout dan kun je ergens op terug vallen.

dirk (verkoper van oa pvc vloeren)