Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 09-11-2021 18:58:36
Geldzaken & Recht

Kosten voor "verwerking"200- en 500 biljetten door rabo bank

Hallo k.schutters-89 

zover ik weet zijn het gewoon geldige betaalmiddelen dus ik snap de logica niet van de rabobank....

rabobank vraagt vanaf 1 oktober 5 euro per keer aan zakelijke klanten die biljetten van 200 of 500 euro willen storten op hun rekening. dat doet de nederlandse bank naar eigen zeggen om ervoor te zorgen dat mensen grote bedragen vaker digitaal ontvangen en om misbruik van contant geld door criminelen tegen te gaan, schrijft ze in een brief aan haar klanten. 

voor verdere informatie , klik op de rode regels . 

https://www.nu.nl/economie/6153305/rabobank-maakt-storten-van-200-en-500-eurobiljet-duurder-voor-bedrijven.html" target="_blank">https://www.nu.nl/economie/6153305/rabobank-maakt-storten-van-200-en-500-eurobiljet-duurder-voor-bedrijven.html 

waarom ga ik € 5,- betalen , voor elk biljet van €200,- en €500,- dat ik afstort ?
 

aan het gebruik van grote sommen contant geld (en vooral biljetten van € 200 en € 500) zijn risico’s verbonden. als bank werken wij er hard aan om deze risico’s te beheersen. daarnaast zijn we verplicht onderzoek te doen naar het gebruik van contant geld, vooral bij het afstorten van grote coupures. hier zijn hoge kosten aan verbonden. vanaf 1 oktober vragen we daarom een bijdrage van €5 per biljet. 

waarom wijzigt de cashdienstverlening ? 

het gebruik van grote sommen contant geld levert risico’s op. zoals betrokkenheid bij witwassen, verhoogd risico op overvallen of het aannemen van vals geld. dit geldt vooral voor grote biljetten, zoals biljetten van € 200 en € 500. deze biljetten zijn veel in omloop in het criminele circuit. vooral het briefje van € 500 is in europa in veel gevallen in het bezit van criminele netwerken.

als ondernemer die cash accepteert ben je daardoor potentieel kwetsbaar voor misbruik door criminelen. door onze maatregelen vervullen wij onze rol als poortwachter van het financiële systeem. we voorkomen zo dat jij en wij betrokken raken bij het mogelijk maken van witwassen of andere criminele activiteiten.



https://www.rabobank.nl/bedrijven/service/betalen-en-ontvangen/veilig-gebruik-contant-geld" target="_blank">https://www.rabobank.nl/bedrijven/service/betalen-en-ontvangen/veilig-gebruik-contant-geld