Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

borg queen
borg queen - 12-11-2021 16:21:08
Geldzaken & Recht

Ik wil een eigen energie meter in mijn appartement

wij hebben ook in een flat met blokverwarming gewoond. wel geen koop, maar huur, maar de situatie is hetzelfde. in die huur zat voor € 200 per maand verwarmingskosten. aan het eind van het jaar werd dit omgeslagen naar alle woningen in de flat en kon je bijbetalen. hier waren klachten over, ook van ons, want wij zijn altijd al zuinig geweest met energie. ze hebben toen in de gehele flat warmtemeters op de radiatoren geplaatst. dat heeft ons veel geld gescheeld, want nu kregen we juist terug ieder jaar. hetzelfde verhaal was water, ook collectief. hier was helaas niets aan te doen. we betaalden ook voor buren, die bijna de hele dag veel water verbruikten. hele dag wasmachine aan, voetjes wassen en ga zo maar door en dat iedere dag. het werd nog leuekr: je had wel een eigen energie leverancier nodig voor elktra en koken. wij koken al 35 jaar elektrisch en hadden de gasmeter af laten sluiten en laten verzegelen. krijgen we ook nog een afrekening van vermeend gasverbruik. men snapte daar het principe blokverwarming niet en het elektrisch koekn was blijkbaar niet doorgedrongen. we zijn maanden bezig geweest dit aan hun verstand te brengen, met foto's van de verzegelde meter, elektrische kookpaten en papieren van de woningbouw over de blokverwarming. wij zijn uiteindelijk verhuisd naar een woning met eigen ketel en voorzieningen. scheelde ons honderden euro's per maand.


lang verhaal over collectieve zaken, maar ik zou maar eens die radiatormeters aankaarten en ook nagaan of er geen andere collectieve dingen zijn waar je aan gaat meebetalen voor medebewoners.