Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
frits84 - 20-11-2021 11:16:14
Voeding & Gezondheid

Tandarts intakegesprek

Niet standaard, wel handig voor een tandarts.
die moet goed weten wat de situatie is. en daavoor heeft hij veel informatie nodig. informatie verzamelen kost tijd. 
daarom wordt er vaak meer tijd voor een eerste bezoek uitgetrokken. alleen maar een goed teken.

u denkt misschien wel: die kies doet zeer, dat hoef je alleen maar te fixen. maar wat als die kies het fixen achteraf niet waard is? dat weet je alleen met gedegen onderzoek.

waarom niet meteen veertig minuten plannen en het onderzoek én behandeling in 1x uitvoeren. nou, soms is het probleem in een paar tellen verholpen. en soms duurt het een uur. standaard extra tijd inplannen is niet efficiënt. en ja, door efficiënt te werken verdiend uw tandarts een goede boterham. maar efficiëntie zorgt ook voor betaalbaarheid! ja, tandartsen zijn duur but don't shoot the messenger, als ze massaal inefficiënter zouden werken dan zouden de tarieven stijgen zodat het "standaard inkomen" gelijk blijft. de tarieven worden door de overheid bepaald obv van dat standaard inkomen.

een deel van de informatie verzameling wordt in rekening gebracht. 
röntgen foto's.  uitgebreide uitvraging van gezondheidstoestand (dus niet een standaard ja/nee lijstje, maar daar echt dieper op ingaan).
soms een tandvlees onderzoek/meting. en daarnaast de visuele gebitscontrole (je weet wel, kijken en met een haakje peuteren).

maar stel:
als je van tevoren een gezondheidsvragenlijst invult en daaruit blijkt dat je helemaal tip top gezond bent...
als je van tevoren alle zaken als naam, adres, geb datum, bsn, verzekeringsgegevens etc goed doorgegeven hebt....
als je van tevoren voldoende recente röntgenfoto's aanlevert...
en het allermooiste: als je er voor zorgt dat de nieuwe tandarts tijdig het dossier van de vorige ontvangt...

zou zo'n intake wel eens plotseling ingekort kunnen worden met de helft en er alleen maar een "gewone controle" resteren.

je snapt: als je ieder jaar van tandarts zou wisselen maar er goed voor zorgt dat je de info over je (gebits)toestand op tijd aanlevert dan wordt er geen barrère opgeworpen.  u maakt de logistieke operatie voor u en uw tandarts er alleen niet eenvoudiger op :)

veel succes bij uw volgende tandarts, ik hoop dat u een goede klik heeft en goed geholpen wordt.

vriendelijke groet!