Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 06-12-2021 10:55:18
Geldzaken & Recht

Aankoop boot annuleren

Als de bouw van de boot van voor 1998 is, viel deze nog niet aan de europese eisen van de wet pleziervaartuigen, dus nog geen ce-markering. deze wet is pas in 1998 ingegaan. https://www.vaarbewijzen.nl/tweedehands-boot/" target="_blank">klik hier
hoe zeker bent u van het bouwjaar?

voor de rest kan ik er weinig over zeggen, ik weet niet wat voor een boot het is (categorie). wie is de ondernemer die de boot in orde maakt? is hij betrouwbaar? wat is er allemaal schriftelijk en mondeling tussen u en hem afgesproken? misschien moet u annuleringskosten betalen? is de bouwer van de boot te achterhalen, eventueel via de vorige eigenaar? heeft de boot een cin (craft identificatienummer aan stuurboordzijde van de spiegel)? kunt u de boot niet elders (bij een werf) laten keuren?
het is net als met een auto, u koopt òf een hele goede òf u koopt het wrak van de maand. u zult dus zelf ook onderzoek moeten doen.

aanvulling: u (of de verkoper) kunt hem overigens ook achteraf laten keuren, zodat de boot voldoet aan de eisen en alsnog een ce-markering krijgt.