Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 06-12-2021 16:14:34
Geldzaken & Recht

Geld achterhouden bij verdeling erfenis

Op basis van de wetgeving dient de executeur al dat gene te doen en te laten en zie daarvoor in het bw met name de art. 4: 145 t/m 150. 
voiiral het gestelde in 4:150 is dan van belang omdat uw broer het beheer nog niet heeft beëindigd en en kennelijk datgene wil dsoen ter goeder trouw wat in het belang van iedereen is. d.w.z. voorkomen dat hij nu 'alles'verdeelt en er daarna nog vorderingen van derden kunnen kiomen. naar mijn idee is er dus niets mis mee. uw broer dient uitreindelijk wel complete overzichten te overhandigen op het moment dat hij het beheer wel beëindigt.

zo u er het niet mee eens bent heeft u de mogelijkheid om bij de rechtbank een verzoek in te dienen om het beheer te doen beëindigen maar ik denk dat u dan daarvoor volstrekt onvoldoende aregumenten heeft. en dat zal hoe dan ook ruzie opleveren en dat wenst u niet.

ergo: geef uw broer de kans om het op zijn manier te doen en dat behoeft uiteraad geen jaren te duren.