Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 14-12-2021 17:20:18
Geldzaken & Recht

Abbonnement opzeggen anytime fitness

Dit is een lastige kwestie. mogelijk zou u via een ingebreke stelling wel kunnen ontbinden maar het lijkt mij dat deze sprtschool zich zal beroepen op overmacht aangezien het een overheidsmaatregel betreft die zij moeten volgen en ook het gegeven dat deze opgelegde maatregel wel tijdelijk is. zolas zojuist in het nieuws vooralsnog tot medio januari.

een ontbindingsverzoek via een in gebreke stelling en dan via een gerechtelijke procedure (indien men zoals ik aanneem zich op overmacht beroep) zal dan ook geen succes hebben. het is dus helaas voor u een kwestie van even afwachten. u kunt wel aanspraak maken, m.i. op verlenging van uw overeenkomst. afgezien daarvan, u heeft al gebruik gemaakt van uw abonnement. 

aanvulling: hier is hoe dan ook sprake van een situatie dat indien er veel mensen zijn die als gevolg hiervan wensen te ontbinden en gelijk zouden krijgen de sportscholen dan mogelijk in zodanige financiële problemen kunnen komen dat een faillissement niet is uit te sluiten. en zoja, dan blijft er weinig over.

.