Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Remco lobato
Remco lobato - 18-12-2021 12:47:37
Geldzaken & Recht

Vesting finance

Vesting finance stuurt mensen waarvan ze het adres hebben aanmaningen. vele mensen herkennen zich niet in de schuld die vesting finance heeft opgesteld. ze kunnen het ook niet onderbouwen, hebben geen gegevens en specificaties maar slechts een bedrag en daarbij een renteopbouw berekend maar kunnen je verder niets over deze sculd vertellen.

ze beweren wel eerder aanmaningen te hebben gestuurd maar uit onderzoek blijkt dat dit ook niet waar is. dus het gaat om een leugen en dat is een kwalijke zaak. juridisch kan dit gezien worden als een strafbare handeling.

als je vesting finance belt om de zaak te controleren dan vragen ze je om wat voor rekeningnummer het gaat. let goed op! ze hebben dit rekeningnummer niet en willen meer informatie ontvangen en zeggen dan dat dit het rekeningnummer is waar het om gaat. als jij als gedupeerde in hun termen "client" belt en vraagt om wat voor rekeningnummer het gaat dan kunnen ze daar geen antwoord op geven of ze geven een rekeningnummer die je totaal niet bekent voorkomt, maar ze zullen altijd jouw rekeningnummer willen horen zodat ze deze toe kunnen voegen aan hun onrechtmatige dossier. 

ze proberen dus in het telefoongesprek nog meer gegevens van jou te achterhalen zodat ze de dreiging in de volgende brief kracht bij kunnen zetten met aangevulde gegevens die jij als onwetende beller hun hebt doorgegeven om te achterhalen waar deze schuld vandaan komt. 

ook opmerkelijk is dat vesting finance de juridische procedure al heel snel staakt en opgeeft als er wat vragen komen of als je hun een brief stuurt met uitleg en speicificaties. dan zien ze het als oninbaar en gaan ze snel door naar mensen die niet zo weerbaar zijn. als 1 op de 10 betaald dan kan hun bedrijf al floreren en blijven bestaan op zeer dubieuze aanmaningen die vrijwel altijd betwist worden.

het vermoeden bestaat daarom dan ook dat vesting finance strafbare feiten pleegt door de handelingswijze in stand te houden, er wordt niet gecontroleerd of de schulden wel kloppen, ze kunnen dit niet hard maken.

mijn voorstel is daarom ook om een diepgaand onderzoek in te stellen naar dit bedrijf en juridische stappen te zetten om dit incassobureau een halt toe te roepen. om te beginnen moeten we een collectief opstarten van mensen die hun verhaal op een platform kunnen doen en dit onderzoeken en analyseren, wanneer hier een conclusie uitkomt waarvan sprake is van onrechtmatig handelen dan kunnen we de volgende stap zetten.