Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

we
wessley - 26-12-2021 11:39:38
Geldzaken & Recht

Wat mag de verhuurder als hij op "inspectieronde" komt?

Dank voor jullie reacties
blijkbaar is er meer info nodig.
in ons contract (voor bedrijfsruimte en bedrijfswoning met tuin) staat dat wij verantwordelijk zijn voor het schoonhouden van het buitenschilderwerk, schoonhouden van platte daken, zonnepanelen en schoorstenen en voor het in stand houden afrasteringen. "dit staat los van voor de hand liggende onderhoudswerkzaamhede door huurder zoals het schoon en opgeruimd houden van het huis, het erf en het bijhouden van de siertuin en verhardingen."

verder:



"huurder zal de redelijke aanwijzingen door of namens verhuurder gegeven in het belang van een behoorlijk gebruik van het gehuurde en van de binnen- en buitenruimten, installaties en voorzieningen van het gebouw of complex van gebouwen waarvan het gehuurde deel uitmaakt, in acht  nemen. hiertoe behoren ook de aanwijzingen die betrekking hebben op onderhoud, aanzien, geluidsniveau, orde, brandveiligheid, veiligheid van drink- en watervoorziening, parkeergedrag en op het goed functioneren van de eventueel tot het gehuurde behorende installaties."
en
"huurder zal verhuurder in de gelegenheid stellen om op, aan of in het gehuurde of het gebouw of complex van gebouwen waarvan het gehuurde deel uitmaakt of aan belendingen werkzaamheden en onderzoek te (doen) verrichten in het kader van onderhoud, herstel van het gehuurde en ter vervanging/vernieuwing van zaken die tot het gehuurde behoren door gelijke of soortgelijke zaken."

wij voorzien dat verhuurder langs wil komen om te kijken of het erf en huis volgens hun normen is bijgehouden en daar foto's van wil maken.
mag dat?
ik lees ergens in de antwoorden dat hij (met toestemming) mag komen als ik er een zooitje van maak. maar hoe komt hij daar achter als hij niet binnen mag?

vervolgens (alshet mag) geeft hij bijvoorbeeld een aanwijzing dat wij het erf (overigens onzichtbaar voor iedereen) moeten opruimen. mag hij daar dan voor terugkomen om te controleren of wij dat hebben gedaan?

zou voor ons heel erg voelen als bemoeien met onze manier van leven.