Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-01-2006 22:15:01
Voeding & Gezondheid

Groenten zelf invriezen

blancheren is goed (boerenkool niet blancheren, die wordt lekkerder als de vorst erover is gegaan).


je kunt 'witte' groenten tijdens het blancheren mooi houden door wat citroenzuur in het water te doen. mijn moeder deed dat altijd. vervolgens goede zakjes gebruiken. kapotte zakken zorgen voor ijskristallen in de groenten die de groenten kapot maken. dat geeft kwaliteitverlies. tip voor een etiket met soort, hoeveelheid en invriesdatum. een dubbelgeplakt stuk afplakband om de sluiting van de zak. blijft echt zitten en je kunt het gewoon met pen beschrijven.


de meeste groenten kun je beste bevroren opzetten. zaken als bladgroenten kun je beter wel ontdooien, die kook je anders overgaar.


mo.