Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 05-01-2022 20:35:04
Geldzaken & Recht

Kan/ mag de gemeente mij zonder toestemming uitschrijven

Nee, de gemeente kan u niet "zomaar" uitschrijven.

naar aanleiding van signalen dat iemand niet meer op een bepaald adres woont, kan de gemeente wel een 'adresonderzoek' instellen. zo'n signaal is bijvoorbeeld een melding door andere bewoners van het adres of van mensen uit de omgeving.

tijdens zo'n adresonderzoek zal de gemeente meerdere pogingen doen om de persoon te bereiken op het adres waar hij/zij ingeschreven staat. als de ingeschreven persoon daarop niet reageert en/of niet in de woning aangetroffen wordt, dan leidt dat er toe dat de persoon van het adres wordt uitgeschreven.

kennelijk leest u al langere tijd niet uw post die gestuurd werd/wordt naar het adres waar u ingeschreven stond. en dan  hebben we het niet over een paar dagen of een paar weken. maar minimaal een periode van 2 a 3 maanden. dat gaat dus heel wat verder dan 'af en toe een paar nachten elders logeren'.