Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 06-01-2022 15:16:44
Huishouden & Energie

Essent accepteert analoge meterstand niet na aanleg zonnepanelen: waarde te laag

Voor zover ik weet dient u de netbeheerder en de energieleverancier wel op de hoogte te stellen dat er zonnepanelen zijn geplaatst want als u dat niet doet loopt u de teruglevering mis. een draaischijf elektrameter telt de meterstand terug en dat is ook de reden dat onder zonnepanelen houders die meter ook zo geliefd is want elektra die niet afgenomen wordt hoeft ook niet betaald te worden. als u de zonnepanelen niet aangemeld heeft en de eindstand van de meter komt onder de beginstand uit dan accepteert het systeem van de energieleverancier de meterstand niet omdat de eindstand nooit lager kan zijn dan de beginstand. voorbeeld de beginstand was 30000 kwh en de eindstand 29100 kwh dan roept dat op zijn minst vragen op want hoe kan het dat de eindstand lager is dan de begingstand.
hier een link van een willekeurige net beheerder https://www.enexis.nl/consument/aansluiting-en-meter/aansluiting/aanmelden-zonnepanelen-of-andere-opwekinstallatie" target="_blank">https://www.enexis.nl/consument/aansluiting-en-meter/aansluiting/aanmelden-zonnepanelen-of-andere-opwekinstallatie