Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Yv
Yvonne-909 - 07-01-2022 12:04:52
Huishouden & Energie

Essent accepteert analoge meterstand niet na aanleg zonnepanelen: waarde te laag

Ik heb sinds eind september jl. zonnepanelen. zit ook bij essent, heb wel een "slimme meter" maar deze laat ik niet uitlezen.
ik heb hetzelfde probleem bij het invullen van de verbruiksmanager. mijn verbruik zou volgens hun hoger moeten zijn dan het is en ook de zonnepanelen zouden meer opgewekt moeten hebben. hoe dan met al die bewolkte en regenachtige dagen in de afgelopen maanden i.c.m. het aantal panelen dat ik heb
?
zij houden een bepaald gemiddelde aan (voor 1 persoonsverbruik) en vinden het niet kloppen als je daar onder zit terwijl ze wel aan alle kanten aandringen op minderen van energieverbruik.
ik gebruik blijkbaar niet genoeg? wat juist goed zou zijn en beloond mag worden?

de problemen met de verbruiksmanager spelen overigens al vanaf vorig jaar juli.
vanaf die tijd heb ik op mijnessent al geen gegevens meer in kunnen voeren c.q. idd. een overzicht kunnen ontvangen van het verbruik t.o.v. de betaalde bedragen.
kijk maar eens op diverse fora, fb, enz. hoeveel klachten er hierover zijn.

ik kreeg als antwoord dat ik de slimme meter dan maar aan moest laten zetten dan kun je e.e.a. in de app bekijken maar ook in de app schijnen dezelfde problemen zich voor te doen.

groot bedrijf maar blijkbaar niet in staat om dit simpele probleem op te lossen of er geen belang bij / geen zin in om het op te lossen ...