Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
pebk - 07-01-2022 12:59:18
Huishouden & Energie

Klacht over spoed-loodgieter.nl

Helaas gebeurt dit erg vaak. het is altijd oppassen geblazen met dit soort spoed klussen. u staat al onder hoge druk door de lekkage en zij kunnen uw probleem oplossen. als er van te voren geen afspraken worden gemaakt is het lastig voor u om aan te tonen dat men u echt oplicht. er staat vast ergens in hun voorwaarden (als die er al zijn) dat u vanalles verplicht bent. gelukkig is het lek in de leiding wel gedicht. nu het lek in de portemonee nog.

zelf heb ik iets dergelijks (maar voor een lager bedrag) gehad met een lekkagedetectiebedrijf. lek aan de buitenkant bij het dak en er komt een kerel langs met slechts een tablet (niet eens een ladder) om een foto te maken voor een rapport waar niets in staat, behave dat er meer onderzoek nodig is (wat ze aanbieden voor veel geld). er werd bij het maken van de afspraak niets gezegd over cash moeten betalen (overmaken kost 75e!), dat het bedrag op de site ex. btw was (dat mag helemaal niet naar consumenten). totale som was iets van 500 euro, voor een pdf zonder zinnige inhoud.

in ons geval heeft de rechtsbijstandverzekering de zaak overgenomen en verzamelen zij deze en eventueel andere klachten om het bedrijf aan te pakken. ze hebben ons een tegemoetkoming in de kosten gedaan, waarmee de pijn wel wat verzacht werd. we beschouwen het maar als leergeld. als we wilden konden we ook proberen juridisch gelijk te krijgen en daarmee ons gehele bedrag terug proberen te krijgen, maar veel brood zagen ze daar niet in.

dit zou een optie kunnen zijn, mits u een rechtsbijstandverzekering heeft. anders kan het https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">juridisch loket u misschien verder helpen of adviseren wat u kunt ondernemen.