Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Boesta
Boesta - 07-01-2022 14:19:05
Geldzaken & Recht

Kan/ mag de gemeente mij zonder toestemming uitschrijven

Heel toevallig heb ik op dit moment een precies dezelfde zaak aan de hand als deze met een client van mij die ik als maatschappelijk werker begeleid. 

client is door zijn gemeent uitgeschreven omdat zij vermoeden dat hij niet op zijn adres woont. zij hebben dit aantoonbaar gedaan zonder gedegen onderzoek. mijn client is al 20 jaar ziek en komt maar zelden buiten. zijn buren (7 huishoudens uit dezelfde portiek) verklaren ook allemaal dat hij er gewoon woont, gemeente heeft nooit aan de buren gevraagt of hij daar wel of niet woont terwijl ze dat wel beweren. ook melden ze dat zijn waterverbuik lager is dan gemiddelt voor 1 persoon (dat zeggen ze dan weer niet over zijn hoge energierekeningen). en zo zijn er meer aantoonbare onwaarheden in de bewering van zijn gemeente. client heeft een advocaat moeten nemen (op advies van juridisch loket) deze behandeld de zaak nu.

het is wel dus degelijk mogelijk dat een gemeente iemand uitschrijft zonder gedegen onderzoek.

ik raad de ts aan om zsm contact op te nemen met het juridisch loket , dit kan ivm corona enkel telefonisch of per mail. bezoeken is niet mogelijk. ik raad aan om te bellen, als je mailt duurt het enkele dagen voor je bericht terug krijgt en u moet snel handelen zodat u op tijd in bezwaar kunt gaan. ik raad u ook aan om u zsm weer opnieuw in te laten schrijven op uw woonadres. dit moeten zij doen als u uw huurcontract meeneemt (of schriftelijke toestemming van de hoofdbewoner). u moet hiervoor een afspraak maken bij uw gemeente, omdat u persoonlijk moet verschijnen (omdat u uitgeschreven bent kan het niet online).

succes!!