Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 07-01-2022 16:36:20
Huishouden & Energie

Klacht over spoed-loodgieter.nl

U bent de zoveelste (het spijt mij dat ik dat zo stel) die kennelijk op een melding die u op het internet vondt een dienstverlening laat verrichten. de afgeloopen maanden werden daarover ook al op deze site vragen gesteld/opmerkingen gemaakt en hoe dan ook is het zo dat u een dienstvelening heeft laten doen en toen heeft betaald.

u kreeg al diverse verwijzingen en ook naar info over uitzendingen van opgelicht van avro/trosmet ook aanwijzingen wat u kunt doen.

indien u weer een dergelijke dienst nodig heeft, ga dan na of degene die u inhuurt betrouwbaar is, aangesloten is bij een branchevereniging 


er zijn meerdere brancheorganisaties actief die certificaties uitgeven voor loodgieters door het hele land. eén van de bekendste instanties is de kvinl (stichting kwaliteit voor installaties nederland).



https://www.eteb.nl/keurmerken-loodgieter/#:~:text=er%20zijn%20meerdere%20brancheorganisaties%20actief%20die%20certificaties%20uitgeven,is%20de%20kvinl%20%28stichting%20kwaliteit%20voor%20installaties%20nederland%29." target="_blank">loodgieter keurmerken en brancheorganisaties en kijk dan ook naar deze: bekende malafide handelspartijen | politie.nl en doe ook melding bij de politie ingeval men deze 'spoedloodgieter site nog niet kent. omdat u  zelf heeft ingehuurd en ook heeft betaald is dit een civiele kwestie waarbij ik zelf van mening ben dat er ook een strafrechtelijk aspect aanwezig is (bedrog) misleiding strafrechtelijk gezien. wat je ook kunt doen, indien de misleiding bij het sluiten van de overeenkomst je dusdanig dwars zit, is overwegen om aangifte bij de politie te doen. uiteraard moet er dan wel sprake zijn van bijvoorbeeld bedrog, valsheid in geschrifte of een ander delict.


https://blog.wetrecht.nl/misleiding-bij-sluiten-van-overeenkomst/#:~:text=misleiding%20strafrechtelijk%20gezien.%20wat%20je%20ook%20kunt%20doen%2c,bedrog%2c%20valsheid%20in%20geschrifte%20of%20een%20ander%20delict." target="_blank">misleiding bij sluiten van overeenkomst | wet & recht blog  zie ook het volgende omdat het mij zeer zinvol lijkt om daar advies te vragen hoe dit dan eventueel civiel te benaderen juridisch advies volgens kassa:


voor juridisch advies kunt u zich ook wenden tot:


- het juridisch loket, tel. 0900 - 8020 (25 cent per minuut, met een starttarief van 4,5 cent plus uw gebruikelijke belkosten, tot een maximum van 12,50 euro, zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl