Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Thecla58
Thecla58 - 10-01-2022 18:59:54
Voeding & Gezondheid

Zijn zoetstoffen verplicht in frisdrank?

Zoetstoffen zijn niet verplicht, maar... ze dienen als consumenten een loer draaien door te zeggen dat er dan geen suiker in zit en dat een porduct light is. er zijn maar een paar zoetstoffen die geen inlvoed uitoefenen op je bloedsuikerspiegel . die spiket namelijk al een dolle van suiker en zoetstoffen en dat zorgt er voor dat je weer snel trek krijgt in zoete dingen en dan begint de cyclus weer opnieuw.

binnen mijn leefstijl gebruiken we als zoetstoffen alleen erythritol, stevia en monkfruit. verder ook geen andere producten waar (verborgen) suikers inzitten of in ieder geval zo min mogelijk van die dingen.

de voedselindustrie is verantwoordelijk voor de suikerverslaving van de mens. en uiteindelijk wordt de suiker omgezet in glucose en als je teveel aan glucose hebt dan wordt dat omgezet in vet.

nog maar een keer die disclaimer... ik wil niemand mijn leefwijze opdringen en heb respect voor ieders leefwijze. is leuk als dat wederkerig is. het is voor mij meer iets om mensen bewust te maken van hetgeen er allemaal aan minder goede dingen in ons eten zit.