Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 10-01-2022 19:11:46
Voeding & Gezondheid

Zijn zoetstoffen verplicht in frisdrank?

Twee vragen: twee antwoorden: zoetstoffen zijn niet verplicht (als ook al door anderen gemeld) en als er sprake is van zoetstoffen moet er melding van staan op het etiket m.b.t ook de goedkeuring. daarbij is als ook al opgemerkt het gehalte van het genoemde fruit (in %) ook van belang.
zoetstoffen dienen vooral, als ook al gezegd, voor vervanging van suiker omdat er toch ook erg veel mensen zijn die ongezoet en puur sap dan niet lekker vinden. (m.i. merkwaardig maar het is wel een feit. fabrikanten spelen in op smaak. ter nadere info zie: er zijn meer dan 15 soorten goedgekeurde zoetstoffen. er zijn natuurlijke zoetjes, zoals honing, ahornsiroop, stevia en dadels welke niet schadelijk zijn voor je gezondheid zolang je ze met mate eet. ook zijn er onnatuurlijke (kunstmatige) zoetstoffen die worden gemaakt in een fabriek.



https://bewustleven.nl/zijn-zoetstoffen-slecht-voor-je/#:~:text=er%20zijn%20meer%20dan%2015%20soorten%20goedgekeurde%20zoetstoffen.,%28kunstmatige%29%20zoetstoffen%20die%20worden%20gemaakt%20in%20een%20fabriek." target="_blank">zoetstoffen slecht voor je gezondheid? wat is het effect ...  of deze https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/zoetstoffen.aspx" target="_blank">https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/zoetstoffen.aspx  en ps: op het etiket staat: sinaasappelsmaak en dat duidt ook op 'namaak' van de smaak.