Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wi
wizardofoss - 10-01-2022 19:47:02
Auto & Vervoer

Wegenbelasting

Of je er iemand op kan aanspreken? helaas....

maar toch even iets genuanceerder, want ik herken dit wel uit m'n eigen situatie. ik reed ook enkele jaren 35-40k per jaar, en dan kan je domweg niet om een diesel heen. en toen kwam corona. en sindsdien zit ik voornamelijk thuis en heb in twee jaar amper 5000 kilometer gereden. maar betaal wel 93 euro per maand aan wegenbelasting. en ook als alles weer normaal is lijkt overwegend thuiswerken toch de norm te blijven, we krijgen binnenkort een nieuw kantoor waarbij gerekend is op maximaal 60% bezetting, terwijl er nota bene juist nog driftig naar personeel wordt gezocht.

en uiteraard is de gedachte een andere auto te kopen meermaals in me opgekomen. maar dan ga je toch even zitten rekenen. nu €1116 per jaar versus zo'n €400 voor een vergelijkbare benzineauto, een voordeel van zo'n €700 dus. plus wellicht ook nog wat op de verzekering, al zal dat niet heel veel meer zijn. van de andere kant zullen de brandstofkosten toenemen, zowel door het hogere verbruik als de hogere literprijs. maar ook met ooit weer wat meer kilometers gaat dat het niet compenseren. dus dan maar verkopen? tsja, diesels liggen niet al te best meer in de markt dus ik reken op een matige inruilwaarde (hij is sowieso bijna 10 jaar oud en heeft dik 2 ton op de teller), en weer een nette benzineauto is dan ook weer een fikse investering. en met een nieuwe(re) auto heb je ook weer een veel hogere afschrijving en duurdere verzekering. en dan is je voordeel weer een sigaar uit eigen doos. en daarnaast, ik rij nu een volstrekt betrouwbare alfa romeo, zie er daar ooit nog maar een tweede van te vinden ;-)

kortom, het is elke drie maanden weer even slikken, maar ik blijf desondanks voorlopig nog wel even doordieselen. een andere auto gaat me per saldo domweg geen voordeel opleveren, en voor de rest bevalt ie me nog prima. hoe die afweging bij jou uitpakt zal je uiteraard zelf moeten bepalen.