Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ag
Agamemnon - 17-01-2022 11:15:40
Geldzaken & Recht

Voorlopige aanslag 2022

Op de site van de belastingdienst staat trouwens het antwoord op de vraag van ts.
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/berichten/nieuws/uitspraak-hoge-raad-niet-verwerkt-in-voorlopige-aanslagen-inkomstenbelasting-2022" target="_blank">https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/berichten/nieuws/uitspraak-hoge-raad-niet-verwerkt-in-voorlopige-aanslagen-inkomstenbelasting-2022


uitspraak hoge raad niet verwerkt in voorlopige aanslagen inkomstenbelasting 2022

11-01-2022


op 24 december 2021 oordeelde de hoge raad dat de box 3-heffing in 2017 en 2018 in strijd is met het eigendomsrecht en het discriminatieverbod. het is helaas nog niet mogelijk om de gevolgen van deze uitspraak te verwerken in de aanslagen die de belastingdienst nu oplegt.


momenteel versturen we veel voorlopige aanslagen inkomstenbelasting 2022. het kan dus zijn dat u onlangs een voorlopige teruggaaf of aanslag ontving of binnenkort ontvangt. hierin is nog geen rekening gehouden met de eventuele gevolgen van de https://www.hogeraad.nl/actueel/nieuwsoverzicht/2021/december/vermogensrendementsheffing-box-3-2017-2018-strijd-eigendomsrecht/" target="_blank" data-action="click:uitspraak van de hoge raad" data-metrix="[bld-newsitem]library-content,click:uitspraak van de hoge raad,https://www.hogeraad.nl/actueel/nieuwsoverzicht/2021/december/vermogensrendementsheffing-box-3-2017-2018-strijd-eigendomsrecht/">uitspraak van de hoge raad.


we blijven de voorlopige aanslagen wel versturen. we vinden het belangrijk dat u uw voorlopige teruggaaf gewoon ontvangt. en dat u een te betalen aanslag verspreid over het jaar kunt betalen. hiermee voorkomen we mogelijke betalingsproblemen.


ondertussen zijn we bezig de gevolgen van de uitspraak zorgvuldig in kaart te brengen, ook voor het belastingjaar 2022. zo komen we tot een correcte belastingheffing in box 3.


als op een later moment blijkt dat de wijzigingen invloed hebben op de belasting die u in 2022 moet betalen, dan herstellen we dit in de definitieve aanslag 2022. u hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen.