Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 21-01-2022 17:14:27
Geldzaken & Recht

Vve en woningcorporatie

Dit is iets dat volgens mij helemaal niet kan. dat wil zeggen, als er alleen woningen in het complex zijn en geen kantoren of winkels en het gehele complex meer eigenaren heeft.
hoe dan ook moet ook uw corporatie over een huurdersbelangen organisatie beschikken (wettelijk verplicht) en die hebben de bevoegdheid om te bemiddelen. tevens zijn de meeste hbo's voor hun huurders collectief aangesloten bij de woonbond. in ieder geval adviseer ik u om uw probleemstelling neer te leggen bij de woonbond https://www.woonbond.nl/huurderslijn" target="_blank">https://www.woonbond.nl/huurderslijn en is het zinvol om lid te zijn van uw huurers belangen organisatie mits men collectief voor hun leden is aangesloten (bij veel hbo's is ierdere huurder statutair al lid) en zo niet dan zou u lid kunnen worden. bovendien kunt u samen met andere huurders /bewoners een bewonerscommmissie instellen : bewonerscommissie overlegwet  met wettelijke bevoegdheden en u kunt ook deze  https://www.huurcommissie.nl/" target="_blank">https://www.huurcommissie.nl/  en doe dat dan met zoveel mogelijke steun van de andere huurders/bewoners om het urgenter te maken. (bij de huurcommissie is momenteel door de covid situatie sprake van achterstand) .

uitsluitend één corporatie kan geen vve instellen naar mijn mening tenzij op basis van hiervoor gesteld maar dan mogen de belangen van de huurders evenmin in het gedang komen.

nog een aanvulling: ik heb de indruk dat uw corporatie 'vooruitloopt op'eventuele verkoop. het is nog even afwachten maar gelukkig gaan er ook in ons parlement steeds meer stemmen op om niet langer toe te staan dat corporaties socialehuurwoningen verkopen (incl. het doen verdwijnen van de huurdersheffing)