Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 22-01-2022 08:33:55
Geldzaken & Recht

Vve en woningcorporatie

Waarschijnlijk is er helemaal geen sprake van een oneigenlijke constructie. 

de woningen zijn ondergebracht bij twee verschillende vastgoed-takken, ofwel bij twee verschillende rechtspersonen. er zijn juridisch gezien daarmee twee eigenaren, die elk een deel van de woningen in bezit hebben. om dat mogelijk te maken, moet er een splitsingsakte zijn opgemaakt waarin voor elk appartement is vastgelegd wat er allemaal bij het appartement hoort en van welke gemeenschappelijke ruimten en voorzieningen gebruik gemaakt mag worden door de eigenaar van het appartementsrecht (of diens huurder). een vve is dan zelfs wettelijk verplicht, ook als er nog geen particuliere eigenaren van appartementsrechten zijn en de alle bemiddeling rond de verhuur via één partij loopt (de woningcorporatie). 

waarschijnlijk is de ene vastgoed-tak gericht op het beheer van huurwoningen en de andere vastgoed-tak zal bedoeld zijn voor de verkoop en herinvestering van het de woningen en het vermogen wat vrij komt bij verkoop.