Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 24-01-2022 14:39:24
Huishouden & Energie

Woningbouw en ennatuurlijk

Naar mijn mening en ook alle andere berichten al in aanmerking nemend. op dit moment niets aan te doen. u heeft een en ander vastliggen in uw huurovereenkomst. niet om u op voorhand met een dode mus blij te maken: er wordt op dit moment op diverse manieren aangedrongen op het opheffen van de monopoliepositie van één leverancier.


het lijkt mij wel zinnig dat u dit probleem neerlegt bij de huurdersbelangen organisatie die uw coroporatie verplicht moet hebben c.q. als die er is de bewonerscommissie (wettrelijk niet verplicht mnaar een dergelijke commissie heeft ook bepaalde rechten).  er kan wel bij de corporatie worden 'aangedrongen'op het afsluiten van een overeenkosmt met een andere leverancier die goedkoper is (zie de verwijzing naar de acm melding onderaaan.)


aanvullend: zie o.a. dit de positie van bewonerscommissies is geregeld in de overlegwet. hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen bewonerscommissies enerzijds en huurdersorganisaties anderzijds. een bewonerscommissie behartigt de belangen van de huurders van een complex en wordt ook wel complexorganisatie genoemd.
 
 en deze: warmte is een monopolie, legt een woordvoerder van toezichthouder autoriteit consument & markt (acm) uit. “bij stadsverwarming heb je als bewoner niets te kiezen.”. om de consument te beschermen, reguleert de acm de tarieven die warmteleveranciers mogen rekenen.



https://www.denhaagcentraal.net/nieuws/warmtenet-blijkt-koude-douche-hoge-energierekening-overvalt-transvaal/#:~:text=warmte%20is%20een%20monopolie%2c%20legt%20een%20woordvoerder%20van,de%20acm%20de%20tarieven%20die%20warmteleveranciers%20mogen%20rekenen." target="_blank">warmtenet blijkt koude douche: hoge energierekening ...