Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 28-01-2022 19:30:32
Geldzaken & Recht

Hoe (on) doorzichtig is de huidige verkoopmarkt van huizen?

De huizenmarkt is net zo ondoorzichtig als alle andere onderhandse verkoop van tweedehands goederen. en dat is op zichzelf niet erg. als een particulier iets verkoopt, is het aan hem/haar om te beslissen aan wie en voor welke prijs/voorwaarden dat gebeurt. zoiets hoeft in mijn ogen geen openbare aangelegenheid te worden. zo kan een verkoper er ook voor kiezen om het huis niet aan de hoogste bieder te gunnen.


dat het soms lang duurt voor je iets hoort na het uitbrengen is logisch. de verkoper laat een x aantal geïnteresseerden bezichtigen ( meestal verspreid over 2 of 3 dagen die niet altijd aaneengesloten zijn) en wacht dan even wat voor biedingen er uit komen. als je op de eerste dag bezichtigingen bent wezen kijken dan kan het makkelijk 2 tot 3 weken duren voor de verkopers alle biedingen binnen hebben en een beslissing nemen. 

ook is het logisch dat wanneer er meerdere goede biedingen zijn, de verkoper wat achtergrond wil hebben over de financiële situatie van de twee of drie hoogste bieders. in zee gaan met een bieder die uiteindelijk zijn financiering niet rond krijgt, zorgt er namelijk voor dat de verkoper het huis opnieuw zal moeten adverteren én dat er veel vertraging in het proces optreedt. met alle stress en extra kosten voor de verkopers die daar bij komen kijken.