Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 29-01-2022 11:50:44
Geldzaken & Recht

Kosten crematie (na laten opgraven kist na 20 jr)

Het lijkt mij geen idioot bedrag.
steen moet verwijderd worden. er komen doorgaans 2 of 3 man aan te pas, waarvan 1 op de graafmachine voor het eerste zware werk en 1 of 2 in het graf voor het handmatig graven van het laatste deel. die mannen doen dat niet gratis en de graafmachine kost ook geld. is het zandgrond dan gaat het opgraven sneller dan kleigrond.

de botten moeten er handmatig worden uitgehaald, want de kist is inmiddels (grotendeels) vergaan, afhankelijk van gebruikte houtsoort. indien de kist geheel of deels is vergaan, zullen de botten in een nieuwe kist worden geplaatst.

er komt een auto (met chauffeur) aan te pas om de kist naar het crematorium te brengen. dat kan met een officiƫle lijkwagen gebeuren, maar ook met een busje. hierna komen ook nog de crematiekosten.