Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

He
Helen 66 - 31-01-2022 13:06:11
Geldzaken & Recht

Kosten crematie (na laten opgraven kist na 20 jr)

Volgend jaar zal er worden "geruimd". dat betekent dan toch dat het graf wordt geopend en de resten worden opgegraven? waarom zou u dan daarvoor moeten betalen? een vergunning voor opgraving is dan volgens mij ook niet nodig, want de gemeente ruimt immers al.
het enige waarvoor u zou moeten gaan betalen is dat de overblijffselen van uw moeder apart worden gehouden en dat u van te voren zorgt voor een kist, mand oid om die resten in te doen. de gemeente kan u informeren wanneer en hoe en u de resten overhandigen en u kunt die zelf dan naar de crematorium brengen en een afspraak maken van te voren voor de crematie. dan hoeft het toch niet zoveel te kosten?
wel als u het allemaal aan de gemeente overlaat en de gemeente dat alles laat verzorgen.
misschien kan uw moeder herbegraven worden op een moslimbegraafplaats, die zijn nl. voor eeuwig en worden nooit geruimd. het is natuurlijk wel de vraag of moslims aanvaarden dat er ook niet moslims daar begraven gaan worden. verschil moet er blijlkbaar zijn in nederland.