Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 31-01-2022 18:28:09
Huishouden & Energie

Tocht nieuw huurappartement

Heeft u houten of kunststof kozijnen?

er kunnen een aantal oorzaken zijn:
1) roosters kunnen altijd een beetje tochten, hangt mede af van de kwaliteit van de roosters.
2) zijn de kozijnen met aanslag of zonder aanslag (stomp) gemonteerd (zie plaatje hieronder). indien zonder aanslag, dan zit er geen stelkozijn, maar alleen een spouwlat en kan de tocht uit de spouwmuur komen. indien met aanslag, dan is er misschien binnen niet goed afgekit.
3) bij kunststof dienen de draaikiepramen boven en onder goed afgesteld te worden, maar misschien moet ook het glas opgeklost worden, d.w.z. als het glas scheef in het raam zit (millimeterwerk), dan zit het hele draaikiepraam scheef.
4) wat voor u niet zichtbaar is, hebben de kozijnen tochtrubbers. dat zijn rubbers die tegen de muur aanzitten (of wel "de dagkant")

u moet eerst de ramen langslopen en voelen waar de tocht precies vandaan komt. voel ook goed bij de gesloten roosters. het is misschien maar een kleinigheid.