Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 01-02-2022 10:21:32
Huishouden & Energie

Tocht nieuw huurappartement

Ik ben nog 1 ding vergeten te noemen.
is er soms een draaikiepraam dat niet goed afgesloten is? dit gebeurt nog weleens en het is zelfs mij afgelopen herfst overkomen, het tochtte enorm in mijn badkamer.

check alsvolgt de draaikiepramen: duw in de bovenhoek (waar de scharnieren zitten) tegen het draaikiepraam. indien daar beweging in zit, is het raam onjuist gesloten. om het eenvoudig te zeggen: het raam zit dan zowel in kiep- als in draaistand.

hendel naar beneden is afgesloten.
hendel horizontaal is draaistand.
hendel naar boven is kiepstand.

afhankelijk van het merk van de kozijnen kan er bij een geopend raam een beweegbaar grendeltje zichtbaar zijn, maar er kan ook een knopje zitten. dit is een vergrendeling van de kruk.
doe het raam open, trek aan het grendeltje of duw op de knop, zet de kruk in kiepstand (naar boven) en duw het raam in de hoek waar de scharnieren zitten terug op zijn plaats, zet dan de kruk horizontaal en laat het grendeltje of knop los. sluit nu het raam. de tocht zou nu over moeten zijn.
dit probleem kan voorkomen als het grendeltje of knop niet teruggeveerd is, maar kan ook gebeuren als bij sluiten van het raam de kruk niet in exact de goede stand heeft gestaan. behandel de scharnieren etc. regelmatig met siliconenspray of wd40.

we komen met allemaal suggesties, maar ik vrees dat de vraagsteller(ster) niet meer terugkomt en dus ook geen enkele reactie heeft gelezen.