Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 04-02-2022 16:23:07
Huishouden & Energie

Mag eneco 2.50 euro per maand berekenen voor het sturen van een e-mail omdat ik mij niet laat verplichten om de maandelijkse nota automatisch te laten afschrijven.

Eneco was ons energeibedrijf. tot ik er achter kwam dat zij (via de jaarnota) betaalkosten berekenden á € 2,50 per maandbedrag, tevens kregen wij een |(!) korting van € 2.00 voor de machtiging tot auto incasso. ergo: ik betaalde dus € 0,50 per maand = €  6,00 per jaar om te betalen. op een 3 jaar contract dus € 18,00 !!!!! dat is na een goed gesprek opgelost en met terug lopend tot begin contract terug betaald, omdat de medewerker had gezegd dat auto incasso gratis was.als u een acceoptgiro besteld betaalt u € 2,50 per keer=€ 30,00 per jaar, om te betalen. 

u kunt ze machtigen, dan betaat u nu (mogelijk nog steeds) € 0,50 per incasso. dit kunt u op uw jaarnota terugvinden.

u kiest ervoor om geen machting te gevn, ergo, u krijgt geen korting voor auto incasso, dus, het klopt wat eneco doet. voor ons de reden voor overstappen.

uit de voorwaarden: verlengt u uw energiecontract of sluit u een nieuw energiecontract na 1 april 2020? dan worden de administratiekosten voor automatische incasso niet meer apart vermeld op uw jaarnota, maar vallen onder uw leveringskosten. dit geldt ook als u een energiecontract voor onbepaalde tijd heeft, gesloten voor 1 april 2020. heeft u echter voor 1 april 2020 een contract voor bepaalde tijd met vaste prijsafspraken gesloten? dan blijven de met u afgesproken administratiekosten en korting van toepassing tijdens de looptijd van dit contract. u ziet dit terug op uw jaarnota. betaalt u niet via automatische incasso, dan betaalt u maandelijks € 2,50 (inclusief btw) administratiekosten. dit wordt achteraf met u verrekend via de jaarnota en apart vermeld.