Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 13-02-2022 21:02:39
Vakantie & Reizen

Vakantie alleenstaande

Geef eens voorbeelden van vakanties voor één persoon die duurder zijn dan vakanties voor twee personen. ik kom dat namelijk nooit tegen. 

wel is de prijs per persoon vaak lager bij een tweepersoons boeking dan bij een éénpersoons boeking. 

kosten zoals de vlucht, maaltijden en deelname aan excursie worden per persoon berekend. maar een deel van de kosten zijn niet gebonden aan het aantal gasten, maar aan bijvoorbeeld de hotelkamer of huurauto. de kosten voor de vierkante meters, verwarming of airco, schoonmaak etc van de hotelkamer blijven gelijk, ongeacht het aantal gasten. en ook de huurauto is niet goedkoper als deze door minder personen gebruikt wordt.

kortom: boekje een reis voor één persoon, dan betaal je minder dan wanneer je dezelfde reis boekt voor twee personen. maar bij een boeking voor twee personen is de prijs per persoon vaak wel lager dan de prijs voor een solo-boeking. 

bijvoorbeeld: 499 euro pp bij boeking voor twee personen, dus twee personen betalen 998 euro. en bij een single boeking kost dezelfde reis 699 euro. 

er is één uitzondering waarbij het voor de prijs per persoon niet of nauwelijks verschil maakt, ongeacht de grootte van je reisgezelschap. dat is bij een reis met overnachtingen op een slaapzaal in een hostel/herberg. omdat je daar altijd de voorzieningen met andere gasten deelt, betaal je in een hostel een prijs per bed, niet per kamer.