Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 16-02-2022 07:19:20
Winkels & Webshops

Hidde dirks kat

Handelaren kunnen en mogen in nederland hun prijzen vrij bepalen. zolang de prijs maar bekend is voordat de koopovereenkomst gesloten wordt. dat is hier het geval, dus niets aan de hand. 

het kan ook best zijn dat het boek wat online wordt aangeboden een bijzondere uitgave is. een eerste druk, een druk met zeer beperkte oplage, een druk met bijzondere kaft, of extra toevoeging. er zijn genoeg redenen waarom het specifieke boek voor verzamelaars meer waarde kan hebben dan een regulier exemplaar uit de vierde druk.

maar ook als er niets bijzonders is met dit boek, is de hoge prijs niks strafbaars. het is een duidelijk gecommuniceerde prijs die zichtbaar is voordat de overeenkomst tot stand komt. wie het boek dit bedrag waard vindt, kan het kopen. wie het te duur vindt, kan elders gaan winkelen waar het goedkoper is of een ander boek kopen of helemaal geen boek kopen.