Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 16-02-2022 08:35:38
Winkels & Webshops

Hidde dirks kat

de nederlandse wet is ingegaan in 2005. uitvoering en handhaving van de wet zijn in handen van het https://nl.wikipedia.org/wiki/commissariaat_voor_de_media" target="_blank">commissariaat voor de media.https://nl.wikipedia.org/wiki/wet_op_de_vaste_boekenprijs#cite_note-1" target="_blank">[1] de wet geldt niet alleen voor nederlands- en friestalige boeken maar is ook van toepassing op https://nl.wikipedia.org/wiki/bladmuziek" target="_blank">bladmuziekuitgaven.


in nederland biedt de wet de uitgever wel mogelijkheden om voor een beperkte periode actieprijzen vast te stellen. na een half jaar mag een uitgever de prijs van een boek aanpassen en na een jaar mag hij de vaste prijs opheffen. https://nl.wikipedia.org/wiki/schoolboek" target="_blank">schoolboeken zijn uitgezonderd van de vaste boekenprijs, evenals tweedehands boeken. ook voor https://nl.wikipedia.org/wiki/e-boek" target="_blank">e-boeken geldt de wet niet.
https://nl.wikipedia.org/wiki/wet_op_de_vaste_boekenprijs" target="_blank">https://nl.wikipedia.org/wiki/wet_op_de_vaste_boekenprijs
de verkoper op bol verkoopt het boek tweedehands en mag zelf een prijs bepalen.