Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 16-02-2022 20:08:31
Geldzaken & Recht

Notaris heeft concept testamenten opgemaakt , wil die annuleren. onkosten???

Een percentage is moeilijk te noemen. dat hangt namelijk af van hoeveel tijd er gestoken is in het opstellen van het concept. 

wat er in dit geval niet in rekening gebracht mag worden, zijn de inschrijvingskosten in het testamentregister en de 15-20 minuten + kopje koffie die normaal gesproken nodig zijn om het testament onder toeziend oog van de notaris te ondertekenen. dan kom je totaal op een €50 die van de totaalprijs af kan.

is het een heel uitgebreid testament waarvoor u al meermaals en langere tijd in overleg bent geweest met de notaris/klerk dan zijn er al de nodige uren in gestoken en kan er dus ook bij het nu staken van het verdere proces een rechtmatige rekening van honderden euro's aan u gestuurd worden. de rechtmatige rekening is dan meer dan 90% van de totale prijs.

is het een vrij standaard en beknopt testament van 1 of 2 pagina's, dan zal het bedrag wat rechtmatig in rekening gebracht mag worden rond de 60-75% van de totale prijs liggen.