Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Be
Bessel Dekker - 18-02-2022 15:58:25
Winkels & Webshops

Hidde dirks kat

het doet er niet toe of de verkoper een antiquaar is of een particulier. het gaat om wederverkoop. als ik bij de boekhandel een boek koop en het onmiddellijk probeel door te verkopen voor een hogere prijs, dan mag dat. niet dat daar veel mensen in zullen trappen. de vaste boekenprijs is in wezen een bindende overeenkomst tussen uitgevers en boekhandelaren. niet tussen uitgevers en antiquaren, niet tussen uitgevers en particulieren.


 


een speciaal geval is prijsopheffing. dit ziet op ramsj-artikelen. een niet-gangbaar boek kan "in prijs worden opgeheven", en dan wordt het verpulpt of komt het in het "modern antiquariaat" terecht. dat waren de stapels nieuwe boeken die je indertijd dij de slegte zag liggen.


 


bij de onderhavige titel zou het om een prijsopheffing kunnen gaan, maar daar lijkt het niet op. het lijkt ook niet van belang, zolanf de aanbieder geen boekhandelaar is.