Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ja
JannieBoe - 21-02-2022 08:53:14
Huishouden & Energie

Kan ik van een geaccepteerde offerte voor plaatsing zonnepanelen afzien?

Zoals @swat1500 hierboven ook al aangeeft is hier opdracht gegeven voor het uitvoeren van werkzaamheden. het offertetraject is al voorbij.
uw vraag is of u van een opdracht af kunt komen.
https://www.consuwijzer.nl/kan-ik-van-de-overeenkomst-af/opzeggen-stoppen-annuleren/overeenkomst-dienstverlener-opzeggen" target="_blank">
consuwijzer zegt hierover: 'bij dienstverleners die iets nieuws voor u maken, iets repareren, verbouwen of aanpassen. dan mag u niet zomaar annuleren. u hebt bijvoorbeeld een overeenkomst met een meubelmaker, automonteur, aannnemer, kleermaker.


u kunt zo’n opdracht wel annuleren, maar dan mag de dienstverlener annuleringskosten rekenen. dit is een vergoeding voor zijn schade. hij mag bijvoorbeeld kosten rekenen voor het bestellen van materiaal, het personeel dat hij al had ingehuurd, de winst die hij is misgelopen'

ik weet natuurlijk niet wat u overeengekomen bent waar u nu over twijfelt maar kunt u niet in overleg gaan met de aannemer en de opdracht aanpassen aan een installatie die u bij nader inzien wél wilt? en meer bedenktijd zal het probleem niet zijn toch als u de opdracht niet annuleert maar aanpast.