Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 23-02-2022 15:35:42
Geldzaken & Recht

Behoud van functie na zwangerschapsverlof.

U heeft een contract bij uw werkgever. daarin staat op welk niveau u beloond wordt. daar kan de werkgever niet zomaar van afwijken. u kunt ook niet zomaar afwijken van uw contract. maar dat doet u ook niet, tenslotten heeft u gezinsuitbreiding als argument. iedere werknemer heeft het recht om deeltijd werk aan te vragen. dit kan worden geweigerd wanneer de bedrijfsituatie in gevaar komt ... het moet namelijk wel op te vangen zijn door het bedrijf. net zo als iedere deeltijd werker het recht heeft fulltime te gaan werken: het werk en geld hiervoor moet er wel zijn!.
echter, u heeft minstens negen maanden de tijd gehad dit te regelen ... als u uw werkgever hiermee confronteert en niet een redelijke termijn heeft geboden een oplossing te vinden dan kan ik me voorstellen dat deze een andere functie aanbiedt. dit kan ook als de functie teamleider een functie is die vereist dat u fulltime werkt. want: wie is er dan teamleider op de dag dat u niet werkt? daar zal iemand voor moeten worden betaald. het hangt helemaal van de bedrijfssituatie af wat de werkgever kan bieden en wat u kunt accepteren.