Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 24-02-2022 08:39:11
Geldzaken & Recht

Behoud van functie na zwangerschapsverlof.

Als dit gaat om een werkomgeving met 'normale kantoortijden' waar u direct de afdeling aanstuurt waarvan u de leidinggevende bent, dan begrijp ik de bezwaren van uw werkgever volledig.

het personeel moet op elk moment tijdens de reguliere werktijden op laagdrempelige wijze kunnen overleggen met de leidinggevende indien er ergens iets niet goed loopt. op zich is daar bij de meeste bedrijven geen 40 uur fysieke aanwezigheid van de leidinggevende voor nodig, maar wel bereikbaarheid. en in veel gevallen is het dan ook wenselijk dat op het moment dat je de leidinggevende belt voor een 'spoedje', die leidinggevende ook direct over een computer beschikt. dat komt dus neer op thuiswerken op de uren dat u niet oo kantoor bent. 

werkt u in een omgeving waar ruimere werktijden zijn dan uw huidige 40 uren (denk aan winkels, horeca, zorg/hulpdiensten), dan is als het goed is de organisatie er nu al op ingericht dat de leidinggevende niet tijdens alle werkuren direct bereikbaar is. er is in zo'n geval een tussenlaag van assistent-teamleiders die het directe aanspreekpunt voor de teamleden vormen. als er zo'n tussenlaag is, dan moet het in veel gevallen mogelijk zijn voor een leidinggevende om minder te gaan werken. een deel van de taken van de leidinggevende kan worden doorgeschoven naar de assistent-teamleiders, die er dan uiteraard voor uitvoering van die extra taken ook extra uren bij moeten krijgen. en mogelijk ook een salarisverhoging, indien de taken ook extra verantwoordelijkheden met zich meebrengen. 

we hebben hier wel een schoolvoorbeeld te pakken waarom er minder vrouwen "aan de top" werken. wel de lusten willen, maar niet de lasten.