Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ja
JannieBoe - 28-02-2022 09:16:22
Geldzaken & Recht

Heeft de uitkering van mijn lijfrentekapitaal invloed op mijn ww en latere paww

De vraag over consequenties voor ww/paww laat ik graag aan anderen over die daar meer verstand van hebben.

het is sowieso erg onvoordelig en onverstandig om uw lijfrentekapitaal vóór de aow datum op te nemen. u betaalt veel inkomstenbelasting en dat is zonde van het geld. uw kapitaal is dus vrijgekomen om 1 februari jongsleden. u hebt dan volgens de https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/werk_en_inkomen/lijfrente/" target="_blank">belastingdienst dit jaar en nog volgend jaar de tijd om te beslissen wat u met dit lijfrentekapitaal gaat doen.

u kunt het beste uw kapitaal onderbrengen bij een bank (eventueel verzekeraar) op een lijfrente bankspaarrekening en dat vastzetten tot minimaal de aow datum.
daarna laat u het kapitaal fiscaalvriendelijk uitkeren over een periode van 5 jaar of meer.
laat u door een adviseur voorlichten of steek uw licht op via internet via bedrijven die in lijfrente doen.
het is een ingewikkelde materie waarbij je zo maar foute keuzes maakt die financieel heel onvoordelig uit kunnen pakken.
susses in elk geval.