Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 09-03-2022 17:41:30
Geldzaken & Recht

308 euro boete voor gemiste arbo afspraak van werkgever

Zij begonnen te dreigen?? dat mag hoe dan ook niet en een boete kan alleen worden gegeven door een politie functionaris of om/rechter.
er zal dus mogelijk sprake zijn van een of andere sanctie bepaling maar dan is een bedrag ad. € 308,00 wel heel erg veel dus m.i buitensprig. afgezien daarvan mag een bedrijf dat niet tenzij daarvoor, als al gezegd afspraken zijn die ook nog eens gesanctioneerd moeten zijn door ondernemingsraad , werknemersoverleg orgaan of vakbond. 
u geeft ook al aan dat het niet mag. normaliter zou dit een zaak zijn voor een vakbond maar ik neem aan dat u geen lid bent. toch is het dan wel mogelijk om een vakbond te benaderen voor advies of anders het juridisch loket, tel. 0900 - 8020 (10* cent per minuut, met een starttarief van 4,5 cent plus je gebruikelijke belkosten, tot een maximum van 12,50 euro, zie voor meer informatie:  https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl (link aanklikken) voor nadere ondersteuning resp. bijstand m.b.t. deze arbeidsvoorwaardelijke zaak. en ook, zorgen dat u na herstel een ander baantje heeft. er is veel vraag want bij zo'n werkgever??? zo snel al het kan wegwezen (na herstel). bent u lid van een studentenclub, mogelijk kan men daar ook iets voor u doen/betekenen.

aanvullend: in dit geval is het dan aan de werkgever om te bewijzen dat hier sprake is van zodanig handelen door u dat dit geheel (de z.g. boete) gerechtvaardigd is nu ik inmiddels ook de horeca cao clausule lees.  er is duinderdaad geen sprake van boete maar van opschorten van betaling en daarvoor zal dan ook een duidelijke reden voor gegeven moeten worden. zie de info waar inmiddels ook @panther22 al naar verwijst.

[*bedrag gecorrigeerd - redactie]